Overslaan en naar de inhoud gaan
 1. Het meenemen, verplaatsen en/of doden van karpers is te allen tijde verboden.
 2. Wij willen de groei en gezondheid van onze karpers monitoren. Daarom vragen wij om elke vangst van beide kanten te fotograferen en de gegevens op te nemen in de app "Off the Mark". Elke vangst dient binnen 1 uur geregistreerd te worden.
 3. Parkeerplaatsen zijn gemaakt bij het clubhuis op de centrale plaats. Parkeren is alleen toegestaan in de aangegeven parkeervakken.
 4. Vissers dienen op vrijdag vóór 10.00 uur te vertrekken. Vissers die aankomen mogen het terrein niet op vóór 13.45 uur. Uitleg van het reglement en uitgifte van materialen vindt om 14.30 uur plaats. Eerder arriveren wordt door ons niet gewaardeerd.
 5. Honden zijn alleen toegestaan als dit vooraf overlegd en akkoord bevonden is. Honden dienen te allen tijde aangelijnd te zijn op Carptwenty. Vissers moeten zorgdragen dat de ontlasting opgeruimd wordt. Honden mogen niet in het water zwemmen. Overlast door blaffen of ander geluid dient tot een minimum te worden beperkt.
 6. Vanwege het slecht bereiden van partikels door sommige vissers en het ontbreken van witvis zijn alle zelf meegenomen partikels (zoals mais, hennep, tijgernoten en pinda’s) verboden op Carptwenty. Ter plaatse is het mogelijk om kant en klare partikels bij ons te kopen.
 7. Om overdracht van ziektes te voorkomen zijn onthaakmatten, schepnetten, slings, wateremmers en wond ontsmetting (Carp Care) aanwezig. Neem je eigen attributen dus niet mee!
 8. Zorg dat alle vinnen plat tegen het lichaam van de karper zitten alvorens deze uit het water te tillen. Zet karpers altijd terug met behulp van een weegzak. Mocht een vis beschadigingen hebben opgelopen, behandel deze dan met de wond ontsmettingsproducten van Carp Care.
 9. Bewaarzakken zijn niet toegestaan op Carptwenty. Ook het in bezit hebben van bewaarzakken is verboden. Als er toch een bewaarzak wordt aangetroffen wordt u gevraagd te vertrekken. Drijvende weegzakken zijn beschikbaar om een karper te bewaren voor een maximum van 15 minuten. Zorg dus voor een camera met flits om ook ’s nachts goede foto’s te kunnen maken.
 10. Het is toegestaan te vissen met maximaal 3 hengels per visser.
 11. Alleen haken (maat 4 of 6) met een micro weerhaak zijn toegestaan op Carptwenty. Dit voorkomt onnodige beschadigingen in de bek van de karper. Weerhaak loze haken zijn te allen tijde verboden omdat deze de bek van de vis tijdens de dril onnodig veel beschadigen.
 12. Het gebruik van Longcurve haken (bijv. Fox series 5, Long Shank Nailers), andere lange gebogen of gezette haken is niet toegestaan. Ook wide gape haken (Korda Krank X) zijn niet toegestaan. Deze haken kunnen grote beschadigingen in de bek van de karper veroorzaken als deze verkeerd gebruikt worden.
 13. Ronnie rigs en andere 360° rigs zijn verboden op Carptwenty.
 14. Het is verplicht om line aligners of shrink tube op de haaksteel te gebruiken. Dit voorkomt tijdens de dril het mogelijk inscheuren van de mondhoeken van een vis.
 15. Gebruik alleen visveilige loodsystemen waarbij na een eventuele lijnbreuk de vis alleen met de onderlijn in de bek zich kan ontdoen van de montage. De vissystemen die toegestaan zijn, zijn: PB Hit and Run, Pole Position central shocker, Carp Whisperer safety lead clip en helicopter/chod systemen. Zorg er te allen tijde voor dat knopen gemakkelijk door de tailrubbers en kralen kunnen glijden.
 16. Het is verboden om met drop-off montages te vissen. Het lood dient te allen tijde in de clip te blijven hangen als contra gewicht.
 17. Het is verboden om toplood te gebruiken.
 18. Gevlochten lijnen zijn verboden. Minimale nylon hoofdlijndikte die gebruikt mag worden is 0.35mm.
 19. Leadcore, unleaded, freefall of andere gevlochten leaders mogen uitsluitend worden gebruikt als deze bij lijnbreuk vrijkomen van de onderlijn en niet langer zijn dan 100 cm.
 20. Het is niet toegestaan om montages ‘naked’ op de nylon hoofdlijn te vissen. De eerste 50 cm dient altijd voorzien te zijn van een tube om verwondingen tijdens de dril aan de vis te voorkomen.
 21. Om de grenzen van het visgebied, behorend bij de geboekte visstek, aan te geven is er een kaart van Carptwenty gemaakt. Daarnaast zijn er permanente markers geplaatst om de grenzen aan te geven.
 22. De maximale afstand waarop gevist mag worden is 100 meter. Dit geldt ook wanneer er met een zig rig gevist wordt.
 23. Baitboats zijn toegestaan mits deze geen problemen met andere vissers op leveren.
 24. Het gebruik van een visboot met elektromotor is verplicht. De minimale lengte van de boot dient 2.40m te zijn. Het gebruik van een boot is op eigen risico. Zorg voor een veilige boot, het water kent dieptes tot 35 meter. Het dragen van een reddingsvest is te allen tijde verplicht in de boot. Ter plaatse zijn complete visboten te huur.
 25. Het is alleen toegestaan te vissen vanaf de daarvoor bestemde visplekken/steigers.
 26. Het is niet toegestaan om uw ingelegde hengels onbewaakt te verlaten.
 27. Drugs en alcoholmisbruik wordt niet getolereerd.
 28. Het is niet toegestaan om planten, bomen of riet te snoeien. Mocht u last hebben van enige vorm van vegetatie dan geeft u dit aan bij de beheerder.
 29. Het maken van een open vuur is verboden.
 30. Bij de centrale plaats staat een afvalcontainer. U wordt verzocht om gedurende uw verblijf al uw vuilnis hierin te deponeren en uw stek schoon te houden.
 31. Het is niet toegestaan om tijdens de visweek gasten te ontvangen.
 32. Alleen staafmarkers zijn toegestaan. Alle andere markers zoals bijvoorbeeld H-markers zijn niet toegestaan.
 33. Elke visser is te gast in een prachtig natuurgebied. Wij willen dat iedereen een mooie vakantie heeft. Denk er aan dat geluid over het water ver draagt. Zet het eventuele volume van uw radiomuziek erg laag en praat met gedempte stem.
 34. In alle gevallen, waarin dit reglement niet voorziet, of waarin over de uitleg twijfel bestaat, beslist Carptwenty.

Het niet nakomen van bovenstaande regels geeft ons het recht om u per direct van het terrein te verwijderen zonder recht op enige restitutie!