Het originele bestand op Carptwenty bestaat uit een handvol spiegel- en schubkarpers. Deze vissen zijn echte karaktervissen die er al jaren rondzwemmen. Vanaf 2016 is er gestart met de uitzet van nieuwe karpers. Zo zijn er circa 50 zeer mooi getekende vissen via kwekerij Vasterink uitgezet. In het vroege voorjaar van 2018 heeft er een grote uitzetting plaatsgevonden van 300 vissen die geleverd is door CarpFarm. Deze vissen hebben de potentie om in een relatief korte periode uit te groeien tot de echte zwaargewichten.

Big Carp from France
Karpers zijn in de sneeuw opgehaald uit Frankrijk

Alle karpers op Carptwenty zijn met de hand geselecteerd en bij de uitzet geregistreerd. De vissen worden nauwlettend gevolgd op groei en gezondheid door de firma Carp Care. Ook voor de komende jaren staan nog visuitzettingen gepland om zo een gezond en divers karperbestand op te bouwen. Afgelopen periode zijn er diverse vissen van meer dan 20 kg gevangen en de kans op 15 kg+ vis is zeer reƫel te noemen.

A big Mirror Carp
Een grote spiegelkarper uit Frankrijk
2020, 2021 and 2022: New stock from Special Carp
In 2020, 2021 en 2022 zijn prachtige vissen van Special Carp toegevoegd aan het bestand

Naast karper zwemt er ook een uitzonderlijk roofvisbestand op Carptwenty. Met name de baarzen die er zwemmen bereiken regelmatig een recordformaat. Daarnaast zwemmen er enkele grote zeelten. Overige witvis is niet aanwezig waardoor er ook prima met kleinere aassoorten gevist kan worden.